Gy.I.K.

Mennyi idő alatt lehet biztosítást kötni?
A jó munkához idő kell, de függ a feladat összetettségétől, a szükséges adat és információk sokaságától, nem különben a kölcsönös gyorsaságtól. Ha nagyon gyorsan kell biztosítási szerződést kötni, akkor nincs mód három biztosítót megszólítani és várni az ajánlatukat. Leggyorsabban eddig egy munkanap alatt kötöttem biztosítást, de az esetben ügyfelem is gyors volt az adatszolgáltatásban.
Miért érdemes alkuszt megbízni?
Az alkusz amennyiben lehetősége van, több biztosítótól kér be ajánlatot. Felhívja a figyelmet az adott vállalkozásban lényeges kockázatokra, veszélyekre, a vállalkozás érdekében segít az optimális megoldást megtalálni ügyfele számára. A biztosítás kötés után is támogatást nyújt kockázati kérdésekben, változásokban, adminisztrációban és egy esetleges kárrendezés során is segíti megbízóját.
Érdemes több biztosítási alkusz is megbíznom egyszerre?
Ha elégedett a jelenlegi alkusz kiszolgálásával nem érdemes másik alkuszt megbízni. Egyidejűleg ugyanarra a feladatra szintén nincs értelme több alkuszt felkérni ajánlatok beszerzésére, mert a biztosító társaságok az alkuszoknak ugyanazt az ajánlatot adják ki azonos tartalmú ajánlatkérésre.
Miért a vállalatibiztositasok.hu-t bízzam meg az alkuszi munkával?
25 éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött, személyes kiszolgálást nyújtok a teljes biztosításkötési és szerződéskezelési folyamatban esetleges kárrendezési támogatással.
Többe kerül a biztosítás, ha alkuszon keresztül kötöm, mint ha közvetlenül a biztosítónál?
Nem kerül többe, mivel a biztosító társaságok is mentesülnek attól a kockázatokról való részletes egyeztetéstől, szakmai támogatástól, szerződéskezelési folyamattól, amit egy alkusz jó esetben elvégez. A biztosításkötési folyamatot számtalan részletes egyeztetés előzi meg, melyet a Megbízó és alkusz alapos előkészítő folyamat során végeznek el együttműködve és ennek eredménye az ajánlatkérés, amivel a biztosító legtöbb esetben már készen találkozik.
Mennyibe kerülnek a vállalkozói biztosítások?
A legtöbb esetben a vállalkozói biztosítási ajánlatok nem tarifális (tömegtermékek), így a pontos díjak számtalan kockázati kérdéstől, tevékenységtől, vagyonértéktől, önrésztől, árbevételtől függ a teljesség igénye nélkül, biztosító társaságonként is eltérő lehet.
Mire lehet céges biztosítást kötni?
Főbb vonalakban függ a vállalkozás tevékenységétől, eszközöktől, igényektől és motivációtól egyaránt.
kérem vegye fel velem a kapcsolatot
Mikor van szükség céges biztosításra?
Ha van már mit félteni, akár eszközt, akár tevékenységet, valamint személyes és céges adatokkal, üzleti információkkal dolgoznak és ennek megőrzése, védelme mellett fontos a váratlan eseményekre való felkészülés. Felelős vállalkozóként hasznos, ha proaktívan történik egyeztetés egy „biztosítós” szakemberrel, alkusszal a kockázatokról és a vállalkozás fejlődési tendenciákról, hogy fel a váratlan események, ne törjék meg a vállalkozás életét.
Kötelező a vállalkozásomra biztosítást kötni?
A legtöbb esetben nem kötelező. Kötelező akkor, ha egy tevékenység műveléséhez az adott szakma felügyelő szerve az engedély megadásához a felelősségbiztosítás meglétét kötelezően előírja, ill folyamatában ellenőrzi érvényességét, illetve, ha finanszírozott vagyontárgynál a finanszírozó biztosítási fedezet meglétét írja elő. Egyre több esetben pedig a megrendelő írja elő felelősségbiztosítási fedezetet. A kötelező, illetve elvárt jellegtől független egy vállalkozás komolyságát és felelősségvállalást mutatja, ha gondoskodik arról, hogy váratlan események ne terheljék meg anyagilag sem a vállalkozást, sem pedig vezetőjét. A vezetők személyes anyagi felelősséggel is tartozni a munkavégzésükért.
Mi a különbség a GDPR és a Cyber biztosítás között?
Míg a GDPR adatfelelősségre vonatkozó felelősséget, adatvédelmi bírságot, feltárást és vizsgálati költséget fedez, illetve adatvédelmi incidens értesítési költségeit, addig a Cyber bővebb fedezete az előbbi mellett kiegészítésül esetleges heckertámadás, zsarolás költségeit fedezi, vészelhárítás szakértői költségeit, a hecker támadással kapcsolatos esetleges médiakommunikáció költségeit szintén.
Csak vagyontárgyakra szoktak biztosítást kötni?
Nem, sőt sok esetben, főleg a szolgáltatók egy részénél a tevékenység miatt jóval hangsúlyosabb a felelősségbiztosítási, szakmai-, (Professional) felelősségbiztosítás megléte.
Mennyi idő alatt lehet IT szakmai felelősségbiztosítást kötni?
Leggyorsabban egy munkanap alatt, de ehhez szükséges az ügyfél hatékony együttműködése is. Hazánkban nem lehet online IT szakmai felelősségbiztosítást kötni.
Magyarországon bejegyzett vállalkozás bármelyik EU országban tud biztosítást?
Jellemzően nem. Abba az országba tud felelősségbiztosítást kötni egy vállalkozás, amely országban a vállalkozást bejegyezték. Ha országon átívelően dolgozik a cég, a területi hatállyal lehet kiterjeszteni a biztosítási fedezetet.
Elegendő megkötnöm a biztosítást és átutalnom minden évben a díját, teljes a vállalkozás védelme mindenkor?
Ha a vállalkozás életében változás áll be, akkor célszerű konzultálni a biztosítási alkusszal és megfelelő módon aktualizálni a szerződést. A biztosítási szerződéseknek a vállalkozás mindenkori állapotát célszerű tükrözni.
Miért kell karbantartani a vállalkozói biztosításokat, társasház biztosításokat?
A biztosítási fedezet mindig az aktuális vagyonértékre és tevékenységre vonatkozzon. Ekkor tud a biztosító is a valóságnak megfelelően kártérítést fizetni. A ma oly gyakori alulbiztosítottság, amikor nem a valós pótlási értéken biztosított egy ingatlan, a biztosítók részéről csupán aránylagos kártérítést tesz lehetővé. A jelentősen megnőtt építőanyag és kivitelezési árak így hatnak a biztosítási összegre is, hiszen nő a reálisan kivitelezhető négyzetméterár. Az alulbiztosítottság pedig nem csak egy totálkárnál, de egy részkárnál is anyagi következményekkel járhat, arányosan kevesebb lehet a kártérítés összege. Hasonlóan módosítást igényel a meglévő szerződés, ha beruháznak, építenek, korszerűsítenek, hozzáépítenek, vásárolnak ingatlan, változik az ingóságok – gépek, berendezések, készletek, eszközök – értéke.
Mikor kell módosítani a meglévő biztosítási szerződéseket?
Ha a vagyontárgyakban, tevékenységben, főbb mutatókban változás áll be mindenképp érintheti a biztosítási szerződéseket is. Nem csupán az a körülmény fontos, ha egy vállalkozás székhelyet vált.
kérem vegye fel velem a kapcsolatot
Elegendő, ha indexál egy biztosító?
Vagyonbiztosításoknál ma már az indexálás sok esetben nem elégséges. Az ingatlanok pótlási négyzetméterára, ami a biztosítási összeg meghatározásának alapja jelentősen megnőtt, amit az évenkénti indexálás nem tud követni, a biztosítási szerződés átdolgozását igényli a pontos aktualizálás. Továbbá, ha változnak a cég vagyontárgyai, tevékenysége, árbevétele, további aktualizálás lesz időszerű.
 kérem vegye fel velem a kapcsolatot
Magánpraxisban is dolgozó orvos vagyok. Az alkalmazó intézménynek/klinikának van egészségügyi felelősségbiztosítása. Nekem ez esetben kell biztosítást kötni, vagy elegendő megbízóm felelősségbiztosítása?
Igen szükséges felelősségbiztosítást kötnie, amennyiben saját vállalkozásával szerződik az egészségügyi szolgáltatást végző intézménnyel és nem alkalmazotti minőségben dolgozik.
kérem vegye fel velem a kapcsoaltot
Közösképviselő/Társasházkezelő vagyok, honnan tudom, hogy az adott házra a legjobb biztosítást kötöttük?
Amennyiben régen kötötték a társasházbiztosítási szerződését érdemes ajánlatokat bekérni alkusz támogatásával a biztosítási piacon. Régi szerződéseknél mindenképp. Érdemes ellenőrizni főleg régi házaknál az Alapító okiratban szereplő négyzetmétereket a valóságban meglévő lakások és egyéb területek négyzetméterével. Ha sokszor alakították át, vonták össze akár az egyes lakásokat, helyiségeket, akkor a valóság eltérhet az Alapító okirattól. Ezt is érdemes felülvizsgálni.
Ha bármilyen olyan kérdése van, amire a választ nem találja a fentiekben, keressen bátran, segítek eligazodni.
magic-wandenvelopephone-handsetcrossmenuchevron-right