Személyhez kötődő biztosítások

Csoportos balesetbiztosítás
A csoportos balesetbiztosítás juttatás lehet váratlan, baleseti helyzetekben a munkavállalók felé. Egyfajta szociális hálót nyújthat a munkáltató munkavállalói számára nem várt esetekre. Korábban a munkahelyi baleset lehetősége hívta életre ezt az igényt, de egyre több munkaadó dolgozóit 24 órás biztosítási fedezetben részesíti, vagyis nem csupán munkaidőben történő baleset esetén nyújt védelmet a biztosítás, hanem bármilyen körülmény között, amit a biztosítási feltétel nem zár ki. A biztosítás díja költségként jelenik meg és munkavállalót megtartó ereje lehet a szociálisan érzékeny munkáltató részéről, ha egy otthoni ablakpucolás során leesik a létráról, eltörik a munkavállaló lába és a tb mellé a balesetbiztosítás például 50.000 Ft. összeggel hozzájárul lábadozása költségeihez. Nagyobb lehet a támogatás súlya baleseti maradandó egészségkárosodásnál, a legrosszabb esetben baleseti halálnál a több millió forintos segítségnek.
Számtalan kiegészítő fedezettel lehet élni úgy, mint csonttörés, baleseti műtéti térítés, kórházni napi térítés, égési sérülés, közlekedési baleset esetén emelt összegű térítés.
Szolgáltatás-finanszírozó egészségbiztosítások
Egyre több szakmában munkaerőhiány van. A bérekent túl jelentős munkaerő megtartó tényező a munkáltató által finanszírozott szociális háló.

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás lehet cafeteria elem, illetve béren kívüli juttatás. A cél elsősorban a prevenció, ugyanakkor az egészségbiztosítás keretében szakrendelések, fejlett diagnosztikai eljárások (CT, MRI) és csomagtól függően kisebb műtéti beavatkozások (ambuláns és egynapos sebészet), betegszállítás, nemzetközi második orvosi szakvélemény egy itthon diagnosztizált esetleges betegségről a leletek alapján is elérhető tünet, valamint betegség esetén. Privát egészségügyi szolgáltatás érhető el esetleg több hónapos várakozó lista nélkül. Választástól függően az egészségbiztosítás szűrővizsgálatokat a biztosítás kötését követően már tartalmazhat a biztosított életkora és egészségi állapota függvényében.

Az egészségbiztosítás előnye, hogy céges költségen minőségi, magán egészségügyi szolgáltatás vehető igénybe, úgy mint háziorvosi vizsgálat, szakrendelések, ambuláns műtétek, fejlett diagnosztikai vizsgálatok - biztosítási csomagtól függően.

A vállalkozás érdeke a munkavállalónak nyújtott privát egészségbiztosítás finanszírozásával a prevenció lehetősége, valamint nagyobb valószínűséggel lerövidül a betegállományban töltött idő a gyorsabb, időpontra történő szolgáltatás mellett. Az egészséges munkavállaló pedig élvezve a szociális hálót jobban kötődhet munkaadójához.
Kockázati életbiztosítás
Bármely okú halál esetén térít. Nincs mögötte megtakarítási rész, így a biztosítás díja költségként jelenik meg. Felhasználása széles körű, egy kiváló szakember pótlása oldható meg általa, üzlettársak felértékelt üzletrésze vásárolható meg/ki tragédia esetén úgy, hogy a meghalt üzlettárs családja is korrekt kártérítésben részesül.
Akár a vállalkozásnak, akár a vezető magánszemélynek van hitele tragédia esetén a tehertől megszabadulhat a család. A kedvezményezettek és azok aránya minden esetben a biztosított személy hozzájárulásával lehetséges a visszaélések elkerülése végett.
magic-wandenvelopephone-handsetcrossmenuchevron-right